Inkoop financiering

Voorraadfinanciering is een zakelijke financiering op basis van je betaalde courante voorwaarden. Zo heb je extra financiĆ«le ruimte zodat je kunt blijven investeren in je bedrijf. 

Voorraden aanhouden is voor ondernemingen zeer kapitaalintensief en drukt vanzelfsprekend de liquiditeitspositie van een onderneming. Financiering van de voorraad geeft ondernemingen met voorraden de mogelijkheid te blijven investeren. Er zijn financierders die zich hebben gespecialiseerd op het bieden voorraadfinanciering.

Handelsfinanciering

Een handelsfinanciering is een krediet waarbij de te verhandelen goederen van een organisatie als onderpand dienen. Bij handelsfinancieren draait het om het verstrekken van krediet aan de klant zodat deze in staat wordt gesteld zijn/haar product te verhandelen. Het drijven van handel levert een organisatie uiteindelijk inkomsten op. Voordat deze inkomsten binnenkomen, dienen er echter (grote) kosten te worden gemaakt. Banken verlenen kredieten om deze kosten te kunnen dragen. Het overgrote deel van de handelsondernemingen die internationaal actief zijn financieren hun kosten op deze manier.