Alternatieve financiering steeds beter gevonden

MKB-Amsterdam en Spotcap, Qredits, Investormatch en Voldaan verenigen zich op unieke wijze voor ondernemers en intermediairs in regio Amsterdam door ‘alles over alternatieve financieringsvormen’ te vertellen

Een verrassend initiatief van deze concullega’s binnen de alternatieve financieringsmarkt. Maar wel noodzakelijk zegt Bart Drenth, voorzitter MKB-Amsterdam: “Financie

ring is één van de belangrijkste vraagstukken voor ondernemers. Daarom is het belangrijk je te verdiepen in de verschillende opties. Tegenwoordig is een lening bij de bank zeker niet meer de enige optie, en in veel gevallen ook niet de beste.”
 En die noodzaak wordt keer op keer bevestigd door onderzoeken van onder meer Kamer van Koophandel en Centraal Planbureau. Stevige uitspraken over de uitdagingen in bedrijfsfinanciering voor het MKB komen onverminderd uit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ‘Financiering’ door Mona Keijzer als één van de belangrijkste speerpunten is opgenomen in het MKB-Actieplan uit 2018. Ook het Financieel Dagblad kopte vorige week nog ‘Nederlands MKB heeft last van marktmacht grootbanken’. Des te belangrijker om alternatieve (non-bancaire) financieringsmogelijkheden bekender te maken bij een groter publiek.

Verbeterde toegang

Eén van de organisaties die zich hiervoor inzet is Stichting MKB Financiering (SMF). Ondersteund door Ministerie van Economische Zaken, zet deze stichting zich in voor verbeterde toegang tot passende voor het MKB en intermediairs. Recentelijk bracht SMF een onderzoek uit wat aantoont dat de alternatieve (non-bancaire) financieringsmarkt in 2018 met 51 procent is gestegen ten opzichte van 2017. Een stap in de goede richting! Maar nog steeds hebben we het over slechts een aantal van 22.520 MKB-ondernemers die in 2018 op deze manier financiering hebben ontvangen. Hierbij werd afgelopen jaar 8% van de MKB-financieringen onder €1 miljoen via non-bancaire financieringen verstrekt.

Samenwerking

Kortom, alternatieve financiering groeit maar verdient nog meer bekendheid. En dat is de reden dat MKB-Amsterdam, Spotcap, Qredits, Investormatch en Voldaan de samenwerking hebben opgezocht. André Dolsma, commercieel directeur Qredits: “Wij geloven dat wij door verbinding onze klanten beter kunnen helpen. Het wordt steeds complexer voor een starter, zzp’er of MKB’er om zijn of haar financiering te regelen. Dit kan gaan om een opstartfinanciering, aankoop van een bedrijfspand, werkkapitaal of een voorfinanciering van een grote opdracht, of natuurlijk combinaties hiervan. Dan komt het op samenwerking aan met meerdere financiers.” Qredits is een sociale kredietverstrekker voor startende en bestaande ondernemers in Nederland. Naast kredieten tot €250.000 biedt Qredits ook coaching en tools aan ondernemers. Niels Turfboer, directeur bij online zakelijk kredietverstrekker Spotcap sluit zich hierbij aan: “Stapelfinanciering is een relatief onbekend begrip onder het MKB, maar biedt tal van mogelijkheden voor ondernemers. Als met uw bedrijf geen zakelijke kans wilt missen, kan een alternatief financieringsproduct  een perfecte aanvulling zijn op uw langlopende lening bij de bank. Denk aan investeringen in voorraad, personeel of apparatuur die zich snel terug renderen. Maar hiervoor is samenwerking in de sector en educatie aan het MKB en intermediairs hard nodig.” 

linken.be

www.prozentrechner-online.de

Geld Lenen – Financiele Lening Informatie

Please follow and like us:

Geef een antwoord