Het verschil tussen een zakelijke lening en krediet

Wat is eigenlijk het verschil tussen een lening en een krediet? In beide gevallen heb je toegang tot geld waar je rente over betaalt. In sommige gevallen is een lening meer passend terwijl andere situaties een krediet vragen. Hieronder zetten we de twee financieringsvormen naast elkaar.

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is een geldbedrag dat voor je klaarstaat bij de bank. Je kunt er tot een vaste limiet geld uit opnemen wanneer je dat nodig hebt. Je bepaalt zelf wanneer je dat doet en hoeveel je opneemt. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Iedere maand los je een gedeelte af, dat je weer kunt opnemen als je het nodig hebt.

Wat is een zakelijke lening?

Bij een zakelijke lening ontvang je het leenbedrag in een keer op je rekening. Je betaalt het bedrag vervolgens in maandelijkse termijnbedragen terug. Geld dat je hebt afgelost, kun je niet opnieuw opnemen. Je betaalt een vooraf afgesproken rentepercentage over het openstaande bedrag.

Doelen

Wanneer komt een zakelijk krediet van pas?

Met zakelijk krediet vang je een tijdelijke behoefte aan liquide middelen op. Bijvoorbeeld als je je rekeningen moet betalen, als je klanten niet of laat betalen, of wanneer je voorraad moet aanvullen.

Wanneer komt een zakelijke lening van pas?

Een zakelijke lening is met name geschikt voor een eenmalige, grote uitgave. Je betaalt er een langlopende investering mee. Denk aan de aanschaf van machines of auto’s, de bouw van een website of een vrije investering in groei en uitbreiding.

Doelen voor een zakelijk krediet

  • Overbruggen van een tijdelijk tekort aan liquiditeit
  • Investeren in marketingcampagne
  • Onderhoud aan machines

Doelen voor een zakelijke lening

  • Bekostigen van een grote aanschaf, zoals een machine
  • Inrichten van bedrijfsruimte
  • Vernieuwen van bedrijfssystemen

Een mooi startpunt om meer te weten te komen over verschillende vormen van financiering en krediet is te vinden op deze pagina

artikelen schrijven

Please follow and like us:

Geef een antwoord