Tie Kinetix komt met nieuwe factoringdienst

TIE Kinetix, dé leverancier van e-facturatie oplossingen, heeft vandaag een nieuwe factoring dienst geïntroduceerd. Facturen gericht aan de overheid, die verstuurd worden via het FLOW platform, kunnen nu volledig gefactored worden. 100% factoring is uitzonderlijk in de markt, waar doorgaans 60 tot 70%  de standaard is. De dienst wordt aangeboden in samenwerking met één van de grootste bankgroepen ter wereld.  

Leveranciers die kiezen voor factoring via TIE Kinetix doen dit tegen zeer concurrerende tarieven. Facturen worden met de nieuwe service binnen één werkdag betaald, ongeacht de betalingstermijn van de opdrachtgever. Doordat e-facturen volledig betaald worden zijn bedrijven in staat een gezonde cashflow te behouden. Bedrijven die gebruik willen maken van factoring dienen een minimale omzet te hebben van 10 miljoen op jaarbasis.  

E-facturen die in aanmerking komen voor de service kunnen via FLOW op verschillende manieren verstuurd worden: rechtstreeks vanuit het eigen financiële systeem via een EDI-verbinding, via SimplerInvoicing of handmatig in het portaal. Vanuit het platform kunnen leveranciers e-facturen uitwisselen met 600 Europese overheidsinstanties via het PEPPOL-netwerk én met meer dan 1000 bedrijven. 

Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix: “Voor veel bedrijven is het een grote uitdaging om een gezonde cashflow en liquiditeit te behouden. Dankzij de samenwerking met één van de grootste bankgroepen ter wereld kunnen wij een zeer waardevolle factoring service bieden. Niet alleen profiteren gebruikers van de vele voordelen van elektronisch factureren, maar ze hebben dankzij de 100% factoring ook geen omkijken meer naar openstaande facturen.” 

Over TIE Kinetix
TIE Kinetix is al meer dan 32 jaar dé internationale e-facturatie specialist. Zij bieden hun klanten de expertise, ondersteuning en het platform (FLOW) voor het verbinden en uitwisselen van 100% elektronische zakelijke transacties met opdrachtgevers en handelspartners. De digitaliseringsoplossingen van TIE Kinetix dragen bij aan het verhogen van de efficiëntie van bedrijfsprocessen, met een daling van de kosten als direct resultaat.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *