Er vallen weer meer bedrijven om

Voor het eerst in zes jaar stijgt het aantal faillissementen weer, meldt kredietwaardigheidsspecialist Graydon donderdag. In 2019 ging het om 3.906 bedrijven die omvielen, een toename van 3,4 procent ten opzichte van 2018.

Het tot 2019 laatste jaar waarin het aantal faillissementen toenam, was 2013. Toen ging het echter wel om flink meer faillissementen. “In de jaren daarna is het aantal failliete bedrijven gestaag afgenomen tot het laagterecord van vorig jaar”, aldus Gert van den Berg van Graydon.

In de groot- en detailhandel en de bouw vielen de meeste bedrijven om, met achtereenvolgens 855 en 546 faillissementen. In de gezondheidszorg was de grootste faillissementstoename te zien, met 20,3 procent.

Of de problemen in de bouw samenhangen met de stikstof- en PFAS-crises zou nog niet te zeggen zijn. Wel zouden de internationale omstandigheden, zoals de aanstaande Brexit en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, voor onzekerheid hebben gezorgd bij ondernemingen. Het belang van een goede financiële huishouding is dus groot. Ook kan een goede financiering daarbij helpen. Of u nu kiest voor een traditionele financiering via uw bank of een van de vele alternatieve financieringsbronnen die verkrijgbaar zijn op de markt.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *