Bouw & Industrie Vertraagd in Nederland

Recente rapporten van de kredietverzekeringsmaatschappij Atradius laten tekenen zien van een vertraging in de Nederlandse bouw- en productiesector. Uit het rapport over de industrie blijkt dat, ondanks de sterke groei en de hoge vraag in 2018 en H1 van 2019, de Nederlandse metaal- en staalsector de laatste tijd een aantal nadelen ondervindt.

Uitbreiden

Duizenden bouwvakkers in Nederland kwamen naar Den Haag om te protesteren tegen de milieuwetten van de overheid.

Samen met een verminderde vraag naar auto’s wordt een deel van de vertraging toegeschreven aan de druk van de EU op de bouw- en landbouwsector om de uitstoot van stikstof te verminderen, wat ertoe heeft geleid dat sommige bouw- en infrastructuurprojecten op de lange baan zijn geschoven.

De vertraging van de Nederlandse bouwsector is ook benadrukt in een tweede rapport van Atradius. Net als in de industrie was er in 2018 sprake van een gezonde groei in de bouwsector, die in 2019 stoom begon te verliezen, onder meer als gevolg van afspraken over vaste prijzen en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten.

Uit het rapport blijkt dat de toegenomen financiële druk voor zowel de Nederlandse bouw- als productiebedrijven toeneemt. De gemiddelde duur van de betaling voor productiebedrijven bleek 45 dagen te zijn. Het bleek echter nog lastiger te zijn voor de bouwsector, met een gemiddelde betalingstermijn van 60 tot 90 dagen, waardoor de druk op de bestaande winsten toeneemt en het kapitaal afneemt.

Afgelopen november kwamen duizenden Nederlandse bouwvakkers samen om te protesteren tegen de milieurestricties die volgens hen hun industrie verlammen. Een park in Den Haag is volgebouwd met vrachtwagens, graafmachines, kranen en bouwvakkers in oranje high-visibility jackets. De demonstratie verstoorde het verkeer in de stad urenlang, waardoor de politie de hoofdweg naar de stad moest blokkeren om te voorkomen dat er nog meer vrachtwagens zouden aankomen.

De protesten waren tegen de overheidslimieten voor de uitstoot van stikstof en de regels voor het vervoer van zand en aarde die vervuild zijn met kleine hoeveelheden chemicaliën die bekend staan als PFAS en die gebruikt worden in brandbestrijdingsschuim, non-stick-potten en -pannen, waterafstotende kleding en vele andere huishoudelijke artikelen.

Factoring

Alternatieve financiers blijken van onschatbare waarde te zijn voor veel bouw- en productiebedrijven die behoefte hebben aan verlichting van lange betalingstermijnen. Deze financiële steun wordt verleend via een financieringsmethode die “factoring” wordt genoemd, waarbij de onbetaalde factuur tegen een vergoeding aan het factoringbedrijf wordt verkocht. Het factoringbedrijf geeft het bedrijf dan het kapitaal dat het nodig heeft – vaak nog dezelfde dag – in plaats van 45 tot 90 dagen te moeten wachten op de betaling. Bedrijven die lang moeten wachten op betaling profiteren veel van factoring. Het is de meest eenvoudige, directe oplossing voor een factuur die niet wordt betaald. Als uw bouwonderneming ook liquiditeitsdruk ervaart, is factoring wellicht een oplossing. Bouw Factoring is eenvoudig aan te vragen via een vergelijkingssite. Hier kunt direct meerdere bouw factoring offertes aanvragen. U kunt op deze manier aanzienlijk besparen.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *