Corona: Action betaalt leveranciers later

action winkel

Europese Retail keten Action schuift de rekening van de coronacrisis deels door naar zijn leveranciers. Die krijgen voorlopig een maand later uitbetaald voor geleverde goederen, waarmee Action de voor nu wettelijk geldende betalingstermijn van zestig dagen gaat overschrijden.

Action bevestigt na eerdere berichtgeving in het FD dat het om een tijdelijke noodmaatregel gaat. De discount formule kampt met dalende verkopen in zijn vestigingen en ziet de verruiming van de betalingstermijn als middel de terugval in inkomsten te compenseren.

Een woordvoerder van Action spreekt van een uitzonderlijke situatie. Het bedrijf hoopt op begrip van zijn leveranciers, ook omdat velen van hen volgens Action hebben meegelift op de sterke groei van Action de afgelopen jaren. Action heeft ook nauw overleg met eigenaar 3i over hoe de crisis het hoofd te bieden.

Action heeft zo’n 1600 winkels verspreid over zeven landen. Honderden winkels zijn dicht. De winkels van Action in Nederland zijn tot nader order gewoon open. Wel worden maatregelen getroffen voor de veiligheid van medewerkers en klanten.

Please follow and like us:

Geef een antwoord