Groei van het wereldwijde factoringvolume 2019

factoring-growth

De groei van de factorindustrie zette in 2019 zijn opwaartse trend voort en de gerapporteerde cijfers wijzen op een stijging van meer dan 5% tot 2.917 miljard euro.

Wanneer we naar de afzonderlijke markten kijken, moeten we niet vergeten dat de fluctuatie van de lokale valuta ten opzichte van de euro een uiterst belangrijke rol heeft gespeeld, vergelijkbaar met de afgelopen jaren.

Europa heeft zijn aandeel in het totaal (68%) verder vergroot en liet een groei zien van 8% tot een volume van meer dan 1.976 miljard euro.

Frankrijk blijft met een bedrag van net geen 350 miljard (+9,1%) op kop, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 329 miljard (+2,7%), Duitsland (naar schatting 275 miljard, +12,8%) en Italië met 263 miljard (+6,4%).

Deze vier landen vertegenwoordigen 62% van de Europese markt. Aan de andere kant vinden we Turkije nog steeds met een minteken: een daling van 18,7% tot 22 miljard euro, maar in lokale valuta is het gerapporteerde cijfer -10%.

Het volgende grootste continent is Azië-Pacific, waar de trend drastisch is gedaald (-1%) naar een cijfer dat net onder de 688 miljard euro ligt. Dezelfde trend vinden we terug als we kijken naar het cijfer voor Groot-China van iets meer dan 500 miljard euro (vasteland China -2%, Hongkong -10% met Taiwan’s grote steun +17%), dat meer dan 73% van het totale volume van het continent vertegenwoordigt. Singapore daalde ook tot iets minder dan 40 miljard (-10%), terwijl India met 12% groeide tot meer dan 5 miljard.

Zuid-Amerika, dat iets minder dan 5% van het wereldvolume vertegenwoordigt, laat een cijfer van 132 bn zien, wat neerkomt op een groei van 8,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. De drie best presterende landen zijn Argentinië (+35 % tot 4 miljard), Chili (+27 % tot 34 miljard) en Peru (+16 % tot 17 miljard), gevolgd door Mexico, eveneens met een positief teken (+3%). Brazilië, dat 35% van het volume van de regio vertegenwoordigt, laat nog steeds een licht negatief cijfer zien (-1,2%).

Noord-Amerika volgt met een negatieve trend (-3,7%) tot minder dan 87 miljard: Canada herstelde zich met +1% tot bijna 3 miljard. In de VS daalde het cijfer met betrekking tot de kleine groep van de grotere spelers die in eerdere onderzoeken altijd al werd gerapporteerd tot minder dan 84 miljard (-4,6%).

De inspanningen van Afrika beginnen een opwaartse trend te vertonen (+11%) tot bijna 25 miljard: Zuid-Afrika loopt voorop met een groei van +12% (21 miljard), waarbij Egypte (+14%) en Tunesië (+7%) sterke prestaties laten zien.

Het Midden-Oosten groeide ook met 12% tot bijna 10 miljard, vooral dankzij de Verenigde Arabische Emiraten, die een groei van 17% kenden, en de opleving van Israël (+2,6%).

Please follow and like us:

Geef een antwoord